Spændings-
hovedpine

Du har nok oplevet det før. Du har ondt, du er træt og du har måske kvalme. Den mest almindelige form for hovedpine er spændingshovedpine. Den vil stort set ramme alle på et eller andet tidspunkt, men det er generelt mere udbredt blandt kvinder end mænd. Spændings.

Myoser er en hyppig årsag til spændingshovedpine

Spændingshovedpine kan som navnet antyder, opstå når du er anspændt. Myoser i nakken omkring skulderen kan ofte være årsag til spændingshovedpine. Det kan også være uro, stress dårlig søvn, som kan medvirke til at du spænder i musklerne i nakken og kæben, hvilket kan fremkalde en ubehagelig hovedpine. 

Symptomer til Spændingshovedpine

Dine smerte kan beskrives som at have et bånd spændt stramt rundt om den øverste del af hovedet. Mange er end ikke klar over at de er anspændt og ofte er det ikke blot om dagen men også om natten, at musklerne kommer på overarbejde. Det er heller ikke usædvanligt at du ud over hovedpine har smerter i nakken, hovedbunden og kæbemusklerne. Derudover kan du føle dig træt, opleve susen for ørene, bliver svimmel og få problemer med hukommelsen og koncentrationen. Spændingshovedpine kan lindres med bevægelse og motion. Det er altid en god ide at supplere massage behandling med motion. Det er vigtigt at ændre de årsager der giver hovedpine. Det kan være dårlig arbejdsstilling eller dårlige madvaner.

  • Ondt i nakken
  • Ondt i skuldre
  • Spændinger i baghoved eller kraniekanten
  • Føles som et bånd rundt om hovedet
  • Ondt i panden eller på siden af hovedet

Over 4 års erfaring med spændingshovedpine

Jeg har over 4 år arbejdet med spændingshovedpine massage/mobilitet øvelser. Jeg har haft over 1000 klienter med spændingshovedpine i mine hænder behandlet med meget stor effekt. Det er vigtigt når man arbejder med spændingshovedpine, at man forstår hvorfor den kommer og hvordan den kommer. Jeg bruger alt tid på at lytte og sætte mig ind i mine klienters problemstilling og tager en snak om hvordan vi griber dig an. Når du modtager behandling, vil du opleve en lettelse i hovedet og allerede først behandling vil nogen opleve en længerevarende lettelse. Man skal være opmærksom på at i meget sjældne tilfælde kan nogen opleve en forværring af hovedpine. Men det skal nok forsvinde i løbet af nogen timer og hovedpinen forsvinder i det fleste tilfælde. Der kan være nogen, som har så spændt muskler at reaktionen ved tryk kan være hård for musklerne. Her kan det være godt, at man laver et forløb så musklerne kan slappe af.