Cupping

Cupping kan anvendes mod en række problemstillinger. Cupping og sugekopperne fremmer kredsløbet, fjerner affaldsstoffer og forskynder helingen.

Hvad er Cupping?

Cupping har en lang og nobel historie. Det har været brugt over det meste af verden siden tidernes morgen. Ingen ved helt hvornår det startede. Det var en del af almindelige anerkendte medicin i Europa frem til det 19.århundrede. Herefter var det kun den mere alternative del af behandlerverden der videreførte behandlingsformen. Den var dog meget brugt i Mellemøsten og i området omkring middelhavet helt frem til 2. verdenskrig. Alligevel er cupping næsten helt glemt i dag, i hver fald i vores del af verden. En lille kreds af alternativer behandler benytter sig dog stadig meget af det.

Cupping startede for flere tusind år siden, hvor man brugte udhulede horn, som gav det navnet ”hornterapi”

For at lave undertryk inde i hornet benyttede man ild, eller der blev lavet et hul i spidsen af hornet som behandleren så kunne suge luften ud af. Man brugt hovedsaligt behandlingen til at suge pus, materie og blod ud af klienten. Metoden anvendes stadig nogle få steder til samme behandling. Senere begyndte man at bruge cupping som en hjælpemetode i den traditionelle kinesiske kirurgi. De første beskrivelse fra Kina omkring cupping stammer fra de gamle silkebøger” Bo Shu” fra han dynastiet år 206 f.Kr. til 220. De første i Europa der beskriver cupping, er fra Egypten. I de ældste. Bøger om medicin af Ebers papyrus ca. 1550 f.kr. Terapiformen blev også benytte af Hippocrates og Galen    

Cupping udstyr

Teknikken er det samme i dag som i gamle dage. Det er kun materialet der er anderledes. Der er fx glas, gummi, silikone og elektricitet. Der er lavet apparater med elektriske sugepumper. Men de fleste bruger stadig enten bambus eller glas til cupping. De meste populære er de manuelle håndpumpesæt med pistolgreb i plastik og cupper i enten glas eller plastik. Den form for cupping er den nemmeste at kontrollere og den mest sikre.

Hvad vil det sige at lave cupping

For mig handler det om, at med et redskat fx glas, kop, horn eller lignede, kan der skabes et undertryk og løftes op i huden og derved skabe mere plads i vævet neden under cellerne kan arbejde mere frit. Man kan sig, at der laves bedre arbejdsbetingelser for cellerne.

Hvad er cupping effektivt mod

Cupping kan anvendes mod en række problemstillinger. Cupping og sugekopperne fremmer kredsløbet, fjerner affaldsstoffer og forskynder helingen. Nedenstående er blot nogle af de problemstillinger cupping kan være effektiv imod.

 

  • Hovedpine og migræne
  • Muskelømhed
  • Stramme og spændte muskler
  • Ledsmerter
  • Spændinger i ryg og nakke + myoser
  • Skinnebensbetændelse
  • Løberknæ